top of page

Een ruime selectie moderne gaskachels bij ons in Antwerpen

Gaskachels zijn de laatste jaren veel veranderd en verbeterd. Bij sommige modellen kan men zelfs moeilijk zien of het nu een gaskachel of een houtkachel is, wat natuurlijk ten goede komt aan de sfeer in de woonkamer. Een gaskachel kan ook branden met grotere vlammen zodat men de indruk krijgt dat men een houtvuur heeft. Dit heeft niets te maken met zuinigheid, maar wel met het gevoel van gezelligheid en comfort. 

 

Voordelen zijn: 

  • snellere warmteafgifte 

  • weinig of geen onderhoud nodig aan een gaskachel en aan de schoorsteen, 

  • moderne kachels halen een heel hoog rendement.

  • de schadelijke uitstoot is bij een gaskachel veel minder dan bij een houtkachel.

Een gaskachel is zuinig en geeft snel warmte

Een gaskachel verwarmt een woning op 2 manieren. Ten eerste door stralingswarmte en ten tweede door convectiewarmte. Stralingswarmte verwarmt niet de lucht maar objecten die door de straling geraakt worden, zoals meubels of muren. Deze objecten geven op hun beurt de stralingswarmte weer door aan andere objecten in de kamer. 

 

Convectiewarmte is warme lucht die stijgt naar het plafond en koude lucht die naar beneden gaat en die door de kachel weer opgewarmd wordt. Dit is een cyclus die blijft duren zolang de kachel aanstaat. Zo zal een open haard alleen maar stralingswarmte afgeven omdat deze alleen maar lucht aantrekt en niet weer afgeeft aan de kamer. Objecten worden wel verwarmd. Kachels daarentegen geven zowel stralingswarmte als convectiewarmte.

Een gaskachel kopen? Hier zijn enkele tips

Probeer een kachel te kopen die de verbrandingsgassen rechtstreeks door de muur kan afvoeren. Hierdoor hebt u geen schoorsteen nodig. Koop ook een kachel met een venster in keramisch glas. Dit zal meer hitte doorlaten dan ander glas. Het is uitermate belangrijk dat uw schoorsteen geschikt is om een gaskachel op aan te sluiten. Ook de installatie is belangrijk. Sommige kachels moeten bijgesteld of afgeregeld worden na de installatie. Deze taak is meestal weggelegd voor vakmensen die weten waar ze mee bezig zijn. Een goed rendement halen begint bij een goede installatie. 

 

Koop indien mogelijk een model met ventilator. Een ventilator heeft geen opwarmende eigenschappen, het is enkel de kachel die de lucht opwarmt, maar door het opwekken van een geforceerde luchtstroom krijgt men de indruk dat het sneller warm wordt. Oudere gaskachels halen een rendement van 60 tot 70%. De nieuwere modellen kunnen een rendement halen tot wel 85%. Dit is zeker zo voor een inbouwcasette. Vraag of de zijkanten en bovenkant van de inbouwcasette voldoende geisoleerd zijn zodat u niet te veel van de warmte verliest aan het metselwerk rondom de kachel. Let er ook op dat u geen gaskachel koopt die teveel of te weinig vermogen heeft. In een speciaalzaak zal men aan de hand van de afmetingen die u opgeeft van een bepaalde kamer kunnen uitrekenen welke kachel geschikt is.

Wat zijn de prijzen van een gaskachel?

De aankoop van een goede gaskachel kan een vrij grote investering betekenen. Stel uzelf een paar vragen voordat u naar een showroom gaat. Wil je een vrijstaande of toch liever een vrijhangende gaskachel? Moet uw gaskachel dienen als decoratie? Verwarming? Of beide? In welke stijl is uw huis ingericht? En welke stijl van kachel past hier bij? Waar moet de kachel komen? Hoe groot is deze ruimte? Hoe hoog zijn de plafonds? Hoe dikwijls zal u de kachel gebruiken? Moet hij dienen als primaire verwarming? Wat is uw budget voor uw aankoop? Is de installatie in de prijs ingegrepen? Goedkope kachels leveren meestal niet het beloofde rendement waardoor u meer gas moet verbruiken om dezelfde hoeveelheid warmte te verkrijgen. Uw goedkopere aankoop zal u dus op langere termijn meer kosten aan verbruik.

Prijzen van onze Dru, Well Straler en Easyfire kachels

Wij verkopen alle grote merken van gaskachels: Dru, WellStraler, EasyFire, Faber, Godin, Flandria, Dovre, Saey, Surdiac, Weet u niet goed welke gaskachel het beste voor u geschikt is? Onze mensen helpen u graag verder met professioneel advies. Bekijk hier het ruime assortiment gaskachels én vergelijk verschillende modellen.

Logo Well straler
Logo Junkers

Omnibouw Warmwater & Verwarmingsservice

Gaskachels laten plaatsen door Omnibouw Warmwater- en Verwarmingsservice

bottom of page